Στον ΗΡΑΚΛΗ επέστρεψαν σήμερα (16/05) οι ποδοσφαιριστές, Κιβρακίδης Κυριάκος και Τσιλιανίδης Κοσμάς, οι οποίοι παραχωρήθηκαν ως δανεικοί την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου στον ΑΙΓΙΝΙΑΚΟ. Αμφότεροι αφού πραγματοποίησαν την πρώτη του προπόνηση μετά τον γυρισμό τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Μίκρας, μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908, fciraklis.gr περί της επιστροφής του στον σύλλογο, τις προσδοκίες τους αλλά και την πορεία του ΗΡΑΚΛΗ στο φετινό πρωτάθλημα της Football League.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι Κιβρακίδης Κυριάκος και Τσιλιανίδης Κοσμάς:

 

Τι σημαίνει για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή να φορά τη φανέλα του ΗΡΑΚΛΗ;

Κιβρακίδης Κυριάκος: “Είναι μεγάλη τιμή να φοράς την φανέλα του ΗΡΑΚΛΗ. Έχουμε να κάνουμε με έναν σύλλογο σπουδαίο, στον οποίο καθένας θα ήθελε να αποτελεί μέλος του. Νιώθω πολύ χαρούμενος που παίζω στον ΗΡΑΚΛΗ και φοράω αυτή την δοξασμένη φανέλα.”

Τσιλιανίδης Κοσμάς: “Είναι πολύ τιμητικό για εμάς και παράλληλα δύσκολο, καθώς αυτή η φανέλα κουβαλάει ένα ειδικό βάρος. Όσο πιο νέος είσαι, τόσο πιο δύσκολο είναι να σηκώνεις βαριές φανέλες έχοντας πίσω σου πολύ κόσμο και ευθύνες. Αυτό όμως είναι και το ωραίο μέσω του οποίου γινόμαστε καλύτεροι παίκτες και άνθρωποι. Φυσικά, είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναγύρισα να αγωνιστώ σε αυτή την ομάδα.”.

 

Τι αποκομίσατε από τον δανεισμό σας στον ΑΙΓΙΝΙΑΚΟ;

Κιβρακίδης Κυριάκος: “Πήραμε στα πόδια μας τα παιχνίδια που θέλαμε. Μάθαμε πολλά στον ΑΙΓΙΑΝΙΑΚΟ, καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας τον στόχο της ομάδας που ήταν η άνοδος και τώρα γυρίσαμε πίσω με σκοπό να κάνουμε δώσουμε ό,τι μπορούμε στον ΗΡΑΚΛΗ.”

Τσιλιανίδης Κοσμάς: “Αποκομίσαμε πολλές εμπειρίες, δουλέψαμε σκληρά, βελτιωθήκαμε ατομικά και στον τομέα της τακτικής. Αυτό που κρατάμε κυρίως είναι οι εμπειρίες, δηλαδή ό,τι μας λείπει λόγω ηλικίας αλλά και ότι συμμετείχαμε στην επίτευξη της ανόδου του ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ στα σαλόνια της Football League. Γεγονός διόλου δύσκολο, διότι υπήρχαν ομάδες δυνατές και ανταγωνιστικές, κόντρα στις οποίες καταφέραμε και τα βγάλαμε πέρα.

 

Τι έχετε να προσφέρετε στην ομάδα;

Κιβρακίδης Κυριάκος: “Το πάθος που έχω για τον ΗΡΑΚΛΗ αλλά και την προσπάθεια που θα καταβάλω για να βοηθήσω όσο μπορώ μέσω των ικανοτήτων μου.”

Τσιλιανίδης Κοσμάς: “Αυτό που μπορώ να προσφέρω στην ομάδα είναι να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να κερδίζει σε κάθε αγώνα και συνάμα το πάθος μου και την αγάπη μου για τον ΗΡΑΚΛΗ.”

 

Πόσο δύσκολο είναι να καθιερωθεί ένας νέος αλλά και Έλληνας ποδοσφαιριστής σε έναν σύλλογο;

Κιβρακίδης Κυριάκος: “Είναι δύσκολο καθώς δεν εξαρτάται μόνο από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες η παρουσία του στους αγώνες. Παίζουν πολλοί παράμετροι τον ρόλο τους, οι οποίοι μπορούν να σε καθιερώσουν σε μια ομάδα. Ίσως ένας παίκτης νεαρός προερχόμενος από το εξωτερικό να αγωνίζονταν πιο εύκολα ως βασικός.”

Τσιλιανίδης Κοσμάς: “Στη χώρα μας συνήθως οι Έλληνες ποδοσφαιριστές παραμελούνται. Με την οικονομική κρίση όμως οι σύλλογοι υποχρεώθηκαν να καταφύγουν σε αυτούς. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, παρότι είναι μια ομάδα από την οποία πέρασαν αξιόλογοι ξένοι ποδοσφιαριστές, στηρίζει και εμπιστεύεται τους νεαρούς Έλληνες. Τώρα για να καθιερωθεί ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, πρέπει να βασιστεί στα πόδια του και στο μυαλό του. Πάντα δίπλα του πρέπει να στέκονται άνθρωποι που τον στηρίζουν, δουλεύουν σκληρά μαζί του και τον προστατεύουν από ό,τι του αποσπά την προσοχή.

 

Τι ελπίζετε με τον ερχομό σας εδώ;

Κιβρακίδης Κυριάκος: “Γυρίσαμε για να μείνουμε και θα προσπαθήσουμε να μείνουμε. Θα δείξουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάθε στόχο στον προπονητή μας, ώστε να υπολογίζει σε μας την νέα χρονιά.”

Τσιλιανίδης Κοσμάς: “Να παίξουμε μπάλα στον ΗΡΑΚΛΗ, αν δεν το ελπίζαμε δεν θα ήμασταν εδώ.”

 

Πως είδατε την φετινή πορεία του ΗΡΑΚΛΗ στο πρωτάθλημα της Football League;

Κιβρακίδης Κυριάκος: “Δύσκολη, διότι είχε δυνατούς αντιπάλους να αντιμετωπίσει. Τα παιδιά δείξανε σε ποιο σύλλογο αγωνίζονται. Δεν παίζουν για τον εαυτό τους, παίζουν για την ομάδα. Πιστεύω ότι το φετινό είναι το καλύτερο πρωτάθλημα της Football League που έχει γίνει. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ελπίζω και ξέρω ότι θα καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους.”

Τσιλιανίδης Κοσμάς: “Ξεκινήσαμε στο πρώτο εξάμηνο πολύ δύσκολα παρόντες και εμείς, δεν πήραμε τα αποτελέσματα που έπρεπε. Στην συνέχεια τα παιδιά έδειξαν πρώτα από όλα ποιοι είναι οι ίδιοι ως ποδοσφαιριστές, σε ποιο σύλλογο αγωνίζονται, τι φανέλα σηκώνουν αλλά και ότι είναι άξιοι που βρίσκονται εδώ. Κατάφεραν να αποδείξουν σε όλους ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα πρωταγωνιστήσει φέτος, πράγμα το οποίο στην αρχή οι περισσότεροι δεν το περίμενα και έκαναν λάθος.”

Αφήστε μια απάντηση