Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 σε συνεργασία με την «Pentagon Sports & Travel» διοργανώνει στην Θεσσαλονίκη, το παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου SALONICA SOCCER CUP, από τις 28 Απριλίου μέχρι και την 1η Μαϊου 2013.

Το παρών αναμένεται να δώσουν σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους. Τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα και ο Αχιλλέας Τριανδρίας θα είναι δυο από ομάδες, οι οποίες θα συμμετέχουν στοεν λόγω τουρνουά που θα λάβει χώρα σε λίγες ημέρες στο Εθνικό Στάδιο Μίκρας. Αμφότεροι αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο στο ποδόσφαιρο της χώρας καθώς συμβάλλουν στην “παραγωγή” νέων ταλέντων και στην βελτίωση τους.

Ακολουθεί αναλυτική παρουσίαση των δυο συμμετεχόντων:

ΕκπαιδευτήριαΚωστέα-Γείτονα– Juventus Soccer Schools

Athletic_Union3

Τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα μετά από 35 χρόνια πρωτοποριακής λειτουργίας, κι επιτυχημένης πορείας σ’ όλους τους τομείς της Α’/βαθμιας και Β’/βαθμιας εκπαίδευσης, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τον Αθλητικό Σύλλογο με την επωνυμία “Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα”.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες, η παράλληλη ανάπτυξη ενδιαφέροντος, αγάπης, ενασχόλησης, προαγωγής και διάδοσης, με κάθε νόμιμο, θεμιτό και ηθικό μέσο, της αθλητικής ιδέας και της ευγενούς άμιλλας και της εκγύμνασης σώματος και νου της νεολαίας, αλλά και η εκγύμναση των αθλούμενων με ιδεώδη του ολυμπιακού πνεύματος και του αθλητικού ιδεώδους.

Τον Οκτώβριο του 2009 το Juventus Soccer Schools εγκαινιάζει την πρώτη του αποκλειστική διεθνή συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ένα μοναδικό, διεθνώς αναγνωρισμένο μοντέλο εκπαίδευσης, αποτέλεσμα μελέτης των διάφορων πλευρών της φυσικής και προσωπικής ανάπτυξης του κάθε παιδιού.

Βασίζεται κυρίαρχα στην επιλογή και εκπαίδευση προπονητών και προσωπικού, μέσα από τη λειτουργία και τις πιστοποιήσεις που παρέχει το Κέντρο Σπουδών Juventus Soccer Schools (Τurin University, Juventus Academy) και στην ύπαρξη επιστημονικά ορισμένου εκπαιδευτικού πλαισίου και αυστηρού εσωτερικού κανονισμού προστασίας που ακολουθεί ηλικιακά το παιδί.

Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 5-16 ετών που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Οι προπονήσεις και η πρόοδος των παιδιών εποπτεύεται και αξιολογείται από το team της Juventus Soccer Schools Ιταλίας.στα προγραμματα της Juventus Soccer Schools περιλαμβάνετε το Juventus Personal Training όπως επίσης και τα καλοκαιρινό πρόγραμμα Juventus Summer Camp.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

logo2

Ο Αχιλλέας Τριανδρίας, μια από τις παλαιότερες ομάδες της Θεσσαλονίκης, ιδρύθηκε το 1945 και αρχικά είχε έδρα σε γήπεδο – αλάνα που βρισκόταν απέναντι από το Δημαρχείο Τριανδρίας. Φορώντας τα καθαρά ελληνικά χρώματα μπλε και άσπρο, συμμετείχε επί πέντε χρόνια στο πρωτάθλημα Ερασιτεχνών του Βάγια (ιδιώτης της εποχής που διοργάνωνε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα δικής του εμπνεύσεως στο γήπεδο του Μ. Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκης) και στέφθηκε πρωταθλητής δύο φορές. Ιδρυτές του σωματείου θεωρούνται οι πρώτοι ποδοσφαιριστές του (Γρηγοριάδης Αντώνης, Κόκοτας Αθανάσιος, Μπέλος Νάσος, Αρβανίτης Νίκος, Πασχαλίδης Σ., Δανιηλίδης Ι., Κόκλας Τ., Κάστρος Χ., Καραμανώλης Μ., Λεγκάκης Α., Παγκόπουλος Χ., Κερεστενίδης Α., Γεωργιάδης Γ., Κασάπης Ι.) μαζί με τον χρηματοδότη Λαζαρίδη Χρήστο και τους Τζίνη Στρ., Κόκλα Θωμά, Αντωνάκη Εμμανουήλ.

Επί δέκα χρόνια (1951 – 1961) ο “Αχιλλέας Τριανδρίας” ανεβοκατέβαινε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της ΕΠΣΜ. Το 1963, έκανε το μεγάλο βήμα κι ανέβηκε στην Β’ Εθνική κατηγορία. Τα αποτελέσματα της χρονιάς στην Β’ Εθνική ήταν 4-6-13 και συνέπεια της κακής αγωνιστικής παρουσίας ήταν η επιστροφή στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μέχρι σήμερα αξιόλογη πορεία του, έχει να επιδείξει οκτώ χρόνια παρουσίας στην Δ’ Εθνική και τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς κυπέλλου ΕΠΣΜ όπου κατέκτησε τον τίτλο δυο φορές.

Την περίοδο 2008 – 2009 αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Α’ κατηγορίας ΕΠΣΜ, ενώ την επόμενη περίοδο ανέρχεται από την Α1 κατηγορία ΕΠΣΜ στη Δ’ Εθνική (2ος όμιλος) στην οποία και παραμένει τη φετινή αγωνιστική περίοδο (2011-2012). Τον Ιούνιο 2009 η ομάδα Νέων (γεννηθείς 1992-1993-1994) στέφεται Δευτεραθλήτρια στο Πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ, χάνοντας στον τελικό από τον “Ηρακλή”. Από την ομάδα αυτή πολλά παιδιά στελεχώνουν σήμερα την ανδρική ομάδα.

Τα 60 χρόνια ιστορίας του “Αχιλλέα Τριανδρίας”, ανέδειξαν μεγάλους ποδοσφαιριστές που μεταγράφηκαν σε συλλόγους μεγαλύτερων κατηγοριών, όπως οι: Ανδρέου Παναγιώτης, Κένας Δημήτρης, Καραμανώλης Χρήστος, Καμάρας Ματθαίος, Δανδέλης Γιάννης, Αλεξανδρίδης Μπούλης, Ραντίδης Γιώργος, Καλπακίδης Χρήστος, Σερκίδης Νάσος. Μετά την καθιέρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, οι παίκτες του Αχιλλέα που έφυγαν με μεταγραφή είναι ο Χάβος Μάκης (ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ), Αργυρίου Νίκος (Διαγόρας Ροδου, ΠΑΟΚ, Καβάλα), Ξενάκης (Σκύδρα, Γ’ Εθνική), Χατζηδάκης Χρήστος (Νάουσα). Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί και το όνομα του Χρήστου Ταπούτου, που ανήκει μεν στο μπάσκετ, δόξασε όμως και αυτός από το πόστο του το όνομα του Αχιλλέα!

Επίσης πρέπει να αναφέρουμαι  ότι ο Αχιλλέας Τριανδρίας έχει στο ροστερ της ανδρικής ομάδας 15 ποδοσφαιριστές οι οποίοι προέρχονται από την ακαδημία, η οποία αριθμοί 250 παιδιά με συμμετοχή σε τουρνουά της ΕΠΣΜ αλλά και ιδιωτικά. Οι προπονητές είναι όλοι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ και κάτοχοι σχολών προπονητών ποδοσφαίρου Uefa.

Αφήστε μια απάντηση