Παρουσία δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908, κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου σήμερα (28/06) στις εγκαταστάσεις της Μίκρας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος, κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος:

“Θα ήθελα αρχικά να σας ευχαριστήσω για παρουσία σας σε μια τέτοια σημαντική συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θεωρώ ότι πρέπει να μιλήσω για όλους και για όλα. Η πίκρα μου είναι μεγάλη, όχι μόνο για τον κόσμο του Ηρακλή αλλά και για εμάς τους ίδιους. Όποιος πιστεύει κάτι διαφορετικό ας το πει. Δεν θέλω να κρύβετε κανείς πίσω από το δάκτυλο του όπως δεν το πράττω και εγώ. Θεωρώ ότι είχα σχέση ειλικρίνειας από την αρχή και κατά αυτό τον τρόπο θα συνεχίσω. Οι κατηγορίες είναι πολλές και αναλαμβάνω τις ευθύνες γιατί ο πρώτος που πρέπει να τις αναλάβει είναι ο πρόεδρος και θέλω να επωμισθώ όλες τις ευθύνες που τον στόχο.

Ήταν 22 Ιανουαρίου όταν μια μικρή γειτονιά της Κατερίνης μετακόμισε εδώ στην Θεσσαλονίκη και κάναμε το πρώτο παιχνίδι με τον Τηλυκράτη Λευκάδας. Περάσαμε ένα δύσκολο διάστημα αλλά προσωπικά λειτούργησα πάντα για το καλό της ομάδας. Με το χρόνο έμαθα, μπήκα στην οικογένεια του Ηρακλή. Δεν θέλω να ξαναπώ τα ίδια, αλλά με δυο κουβέντες προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα από το μηδέν στην κυριολεξία, δώσαμε ξανά ζωή στη Μίκρα, οργανώσαμε τις Ακαδημίες με λάθη που ο ίδιος παραδέχτηκα. Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι είτε με εμένα είτε χωρίς εμένα είτε με νέους συμπαίκτες. Όποιος βάζει τον εαυτό του πάνω από τον Ηρακλή είναι ανόητος, δεν θα το έκανα ποτέ. Όποιος θέλει να μου επιρρίψει ευθύνες ας το κάνει. Το να βασιζόμαστε στο τι είπε κάποιος ή το τι άκουσε για εμένα δεν ισχύει. Και φτάνουμε σε μια χρονιά που η ομάδα κέρδισε μια κατηγορία με πολύ τρέξιμο και αγώνα. Ο Ηρακλής είναι η μόνη ομάδα που τιμωρήθηκε. ακόμα και σήμερα. Οι μισές ομάδες της Super League δεν έχουν δικαίωμα να παίζουν. Πριν από 2 μήνες βρέθηκα με τον κ. Σαρρή στην ΕΠΟ και το μόνο που θέλω να του θυμίσω είναι αυτό που μου υποσχέθηκε ότι “όλα θα αλλάξουν αυτό το καλοκαίρι”. Ξέρετε πως ξεκινήσαμε μια προσπάθεια βρισκόμενοι στην Football League 2 και ξαφνικά μας λένε ότι σε δυο εβδομάδες έπρεπε να παρουσιαστούμε και να ξεκινήσουμε τους αγώνες.

Λάθη έγιναν, προσπαθήσαμε να τα περιορίσουμε τον Ιανουάριο με τις μεταγραφές. Κάποιοι θεωρούν ότι δεν έγιναν οι σωστές κινήσεις. Παίκτες όμως σαν τον Kirovski, Σιατραβάνη και Tai απέδωσαν τα μέγιστα. Προσπάθησα με όλη μου την καρδιά για να πετύχουμε την άνοδο. Όταν λοιπόν πριν από 9 αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος και για οικονομικούς λόγους απευθύνθηκα σε επιφανείς ηρακλειδείς, δεν εισέπραξα απάντηση. Με αφήσατε μόνο να βαδίζω στο δρόμο ενός ιστορικού σωματείου, να βαδίζω χωρίς βοήθεια. Αισθάνομαι άσχημα για την επίθεση, για όλα όσα έγιναν στις δυο τελευταίες εβδομάδες, αλλά τον Ηρακλή δεν μπορώ να τον παρατήσω. Θέλετε να φύγω; Φεύγω τώρα, δεν είμαι αποδεκτός; Φεύγω τώρα. ούτε σφραγισμένη είναι η πόρτα της Μίκρας ούτε κρέμομαι από μια καρέκλα. Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει, δεν έχω συμφέρον από αυτό είτε σαν επαγγελματίας είτε σαν άνθρωπος. Ήρθα, προσέφερα το ΑΦΜ χωρίς να ζητήσω cent. Λάθη έγιναν αλλά ο Ηρακλής καφενείο δεν είναι. Σε 15 μήνες αυτά που πέτυχα μακάρι να τα άφηναν πίσω και όσοι πέρασαν, αντ΄ αυτού άφησαν καμμένη γη πίσω τους. Το να παίρνουμε ένα μικρόφωνο και να λέμε ότι θέλουμε είναι κακό. Δεν αρνήθηκα σε κανέναν να γίνει συνομιλητής μου. Το αύριο προέχει. Κάποιοι πιστεύουν ότι αδρανήσαμε, ότι δεν κάνουμε τίποτα, αφήσαμε στο έλεος τον Ηρακλή και δεν ασχολούμαστε. Κύριοι ασχολούμαι μέρα-νύχτα είτε είμαι παρών είτε όχι.

Αφού λοιπόν αφουγκράστηκα τον κόσμο και εκτίμησα την δουλειά του, αποφάσισα την συνέχεια της συνεργασίας μας με τον Σίνισα Γκόγκιτς. Στη Μίκρα θα αλλάξουν πολλά και διοικητικά και στο ποδοσφαιρικό τμήμα και σε γενικούς αρχηγούς και σε τεχνικό διευθυντή. Ο Κώστας Τσαλίκης αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με πλούσια εμπειρία, με κέρδισε αρκετά, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, έχει δώσει διαπιστευτήρια. Θα βοηθήσει σε πόστο που είχαμε έλλειψη. Σε συνεργασία με τον Σίνισα Γκόγκιτς και σε βάση 24ωρη θα χτίσουμε μια νέα ομάδα. Αποφασίσαμε και για το προπονητικό κεντρο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία της ομάδας και θα είναι στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας. Συζητήσεις με ποδοσφαιριστές έχουνε ήδη ξεκινήσει. Αυτό που θέλω είναι μαθαίνοντας από τα λάθη να δημιουργήσουμε μια ομάδα τρένο για τη Football League και υπό άλλες συνθήκες να σταθεί στην Super League. Θέσαμε στόχο στις 20 περίπου Ιουλίου να ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας. Όσον αφορά προσωπικά εμένα, τον Θεόδωρο Παπαδόπουλο, είναι γνωστό ότι με αφήσατε μόνο, γνωστές είναι οι προσπάθειες μου, το άγχος, η στεναχώρια και τα χρήματα που έβαλα. Είμαι ανοιχτός σε κάθε συζήτηση και υπό αυτή τη μορφή δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, με ενδιαφέρουν συμπαίκτες, άνθρωποι του Ηρακλή που φέτος δεν εμφανίστηκαν. Θα καλέσω όλους τους φορείς να βοηθήσουν στην προσπάθεια. Είμαι λογικός άνθρωπος και δεν θα γίνω εμπόδιο στο να μεγαλουργήσει ο Ηρακλής. Έγινα Ηρακλής και είναι η τελευταία ομάδα που θα ασχοληθώ όσο ασχολούμαι. Είμαι πικραμένος γιατί τίποτα δεν αναγνωρίστηκε. Άλλοι πληρώνουν από τις κριτικές και τις γνώμες. Δεν ήμουν έμμισθος πρόεδρος ούτε βαλτός από κανέναν. Έδωσα την ψυχή μου και θα συνεχίσω από οποιοδήποτε πόστο. Περιμένω από όλους συσπείρωση. Χρειάζεται να κινηθούμε ενωτικά για ένα καλύτερο αύριο. Δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες και αν βρισκόταν επενδυτής δεν θα έλεγα όχι. Το μόνο που θα με ενδιέφερε είναι το ποιόν του και να μην ζήσει ξανά ο Ηρακλής τις τραγικές καταστάσεις που βίωσε.. Σας ευχαριστώ πολύ.”

Από πλευράς της Διοίκησης μίλησαν οι Αντιπρόεδροι της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908, Αργύρης Ασφαλτίδης και Γιώργος Μανίκας.

Συγκεκριμένα ο Αργύρης Ασφαλτίδης τόνισε:

“Όταν μας έγινε η τιμή να ασκήσουμε διοίκηση, ο Ηρακλής ήταν Δ΄ Εθνική σχεδόν στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία. Αποτέλεσαν ιστορικές στιγμές για το σωματείο. Φέραμε τους πιο καθαρούς ανθρώπους, πήραμε σωστές αποφάσεις. Υπήρξαν σενάρια πολλά, αν ανακαλέσετε θα κρίνετε και τις επιλογές μας αργότερα. Από τη στιγμή που ανακατευτήκαμε με τον σύλλογο, είχαμε και συναισθηματική σχέση, η ομάδα θέλαμε να επανέλθει το συντομότερο δυνατό στην Super League. Το καλύτερο σενάριο ήταν δυο χρόνια από την Καλλικράτεια να βρεθούμε στην Super League. Αυτός ο μαξιμαλιστικός στόχος δεν επετεύχθη, αυτό και το μέτρο της αποτυχίας μας. Πρώτος πήρε τις ευθύνες ο πρόεδρος και εγώ τις αναλαμβάνω δεύτερος. Για το αύριο μίλησε ήδη ο πρόεδρος. Αν κάποιος νομίζει ότι δεν λειτουργούμε σωστά, κάνει λάθος. Επειδή διαβάζω για αδράνεια και κωλυσιεργία. Το πράγμα κινείται. Βιώνουμε τον προγραμματισμό φέτος, πέρυσι δεν μπορούσαμε καν να γνωρίζουμε που θα ήμασταν.

Ο Γιώργος Μανίκας ακολούθως δήλωσε:

“Τώρα θα μιλήσει αυτός που φταίει για όλα, πολλοί θα ήθελαν να είναι στην θέση που είμαι εδώ τώρα. Είναι καθήκον μου να “υπηρετώ” τον Ηρακλή. Θα ήθελα να θυμίσω στους δημοσιογράφους, επειδή ασκείτε κριτική πως πέρυσι τέτοια εποχή ήμασταν πολύ μακριά από την Football League. Όταν έγινε αυτή η αλλαγή ήμασταν 15 μέλη στο ΓΣ και κανείς δεν δέχτηκε να βοηθήσει εμένα και τον Μπάμπη τον Χατζηχαραλάμπους.

Προτιμούσαμε να έχουμε δικούς μας ανθρώπους έμπιστους και ικανούς. Ο πρώτος που προτάθηκε να μπει υπεύθυνος στα οικονομικά ήταν ο Τσιργογιάννης και αρνήθηκε. Δύο μέρες μετά ήρθαν στη Μίκρα κάνανε προτάσεις για το αύριο του Ηρακλή. Δεν με ενοχλεί αυτό. Με ενοχλεί ότι δεν υπάρχει συσπείρωση. Ολοι ζούμε για τον Ηρακλή. Είχαμε υποσχεθεί ότι το 49% θα το πάρει ο κόσμος. Και δώσαμε μόλις σε ευρώ 21.730. Κυρίως από παιδιά που παλεύουν με το μεροκάματο. Το κάλεσμα δεν ήταν στα λόγια. Έγιναν συναντήσεις με 90 άτομα. Ηταν γνωστά αυτά. Δεν το λέω για να ανοίξω κόντρα. Για να καταλάβουν τι σημαίνει στήριξη.

Δώσαμε βάσεις. Οι υποδομές είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Με προβλήματα φυσικά και θα τις δείτε σύντομα σε καλύτερο επίπεδο. Με πλάνο για τη συνέχεια.

Η ομάδα είναι σ’ ένα σημείο, που μόνο ομάδες της Σούπερ Λίγκας υπάρχουν. Το ποδόσφαιρο το διοικούν μάνατζερ. Δυστυχώς, μπήκανε και σε μας. Έγινα ασπίδα αυτού του ανθρώπου, που έχω δίπλα μου. Ότι εχθρούς έκανα τους έκανα στο όνομα του Ηρακλή. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Ακόμη και στη συνέλευση θα πούμε την αλήθεια. Έχω ξεκινήσει μία σειρά από μηνύσεις. Σύντομα θα τα δείτε. Όχι σ’ αυτούς που ασκούν κριτική.

Οι οπαδοί στηρίξανε μέχρι τελευταία αγωνιστική. Υπάρχει και ένα όριο. Όποιος θέλει μπαίνει μέσα, βάζει το όνομα του μπροστά και λειτουργεί να δει πως είναι. Κατάντησαν τον Ηρακλή να γράφουν σχόλια στο facebook, αλλά όλοι απόντες. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που εργάζονται στην ΠΑΕ με ελάχιστα χρήματα, πολλές ώρες.

Εγώ θα αποχωρήσω από την διοίκηση γιατί επαγγελματικά δεν αντέχω άλλο. Εχω παρατήσει πολλά πράγματα. Αυτό που έχω αναλάβει εγώ είναι σε πάρα πολύ καλό σημείο. Εγώ θα στηρίξω. Πάντα ήμουν στον Ηρακλή. Και πάντα μιλούσα. Δεν έκανα το κέφι κανενός δημοσιογράφου. Εσείς θα συμμετέχετε χωρίς εμένα, τα στεγανά είναι καλά, ο πρόεδρος έκανε πολλά, είχα αρκετές διαφωνίες σε πολλά θέματα. Αυτό που μετράει είναι ότι είναι καθαρός και ο στόχος του να ανέβει ο Ηρακλής εκεί που πρέπει.”

Αφήστε μια απάντηση