κατάλογος κατάλογος2

Με αφορμή το διεθνές παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου “SALONICA SOCCER CUP”, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 28 Απριλίου μέχρι και την 1η Μαϊου 2013 σε συνεργασία με την «Pentagon Sports & Travel» στις εγκαταστάσεις της Μίκρας, μίλησαν στο fciraklis.gr οι ποδοσφαιριστές του ΗΡΑΚΛΗ Ucar Kendal και Σάββας Σιατραβάνης.

Ο 32χρονος Γάλλος-τουρκικής καταγωγής- με παραστάσεις από Ευρώπη και ελληνικό ποδόσφαιρο και ο νεότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στα Ευρωπαϊκά κύπελλα σε ηλικία μόλις 16 ετών, 7 μηνών και 22 ημερών γνωρίζουν καλά την μεγάλη σημασία που έχει για τον ΗΡΑΚΛΗ και το ελληνικό ποδόσφαιρο η ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής αλλά και η διοργάνωση του εν λόγω τουρνουά, το οποίο δίνει την δυνατότητα στους νεαρούς παίκτες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο γήπεδο.

Αναλυτικά οι UcarKendalκαι Σάββας Σιατραβάνης δήλωσαν τα εξής:

-Την επόμενη εβδομάδα διεξάγεται το παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου SALONICA SOCCER CUP, τι γνωρίζετε για την δουλειά που γίνεται στα “φυτώρια” του ΗΡΑΚΛΗ;

Σάββας Σιατραβάνης: “Ο ΗΡΑΚΛΗΣ διαθέτει σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, στις οποίες με την βοήθεια των κατάλληλων ανθρώπων γίνεται σωστή και καλή δουλειά. Στόχος τους είναι η αξιοποίηση των ταλέντων, η ανάδειξη τους και η ενσωμάτωση τους στην πρώτη ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ.

Ucar Kendal: “Στην Ελλάδα συνήθως δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην δημιουργία τμημάτων Υποδομών. Τα τελευταία χρόνια μόλις ξεκίνησαν δειλά-δειλά να κάνουν κάποια βήματα προόδου. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ευτυχώς ανήκει στις εξαιρέσεις και στους πρωτοπόρους για τα ελληνικά δεδομένα. Όταν ήμουν δεκαπέντε χρονών θυμάμαι πως, παρότι βρισκόμουν στις Ακαδημίες, κέρδισα τα πρώτα μου χρήματα. Είναι σημαντικό τα παιδιά να μπαίνουν στο κλίμα από πολύ νωρίς διότι έτσι γνωρίζουν πως ξεκινάνε από άλλη βάση.”

-Πόσο σημαντική ήταν αυτή η κίνηση;

Σάββας Σιατραβάνης: “Τέτοιου είδους τουρνουά κρίνονται απαραίτητα για το παραπάνω βήμα στην εξέλιξη των Ακαδημιών.”

Ucar Kendal: “Φυσικά και είναι σημαντική αυτή η κίνηση. Τα τμήματα Υποδομών αποτελούν τον πιο έξυπνο και οικονομικό τρόπο για να επανδρώσει κανείς μια ομάδα.”

-Ο ΗΡΑΚΛΗΣ μπορεί να εκμεταλλευτεί τα ταλέντα και να ανέβει ψηλά στο μέλλον;

Σάββας Σιατραβάνης: “Σίγουρα μια ομάδα θα πρέπει να στηρίζεται στις Ακαδημίες της. Όλη η δουλειά πραγματοποιείται εκεί, έτσι ώστε όποιος ανέβει στην ανδρική ομάδα να είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες και απαιτήσεις του ΗΡΑΚΛΗ και να κατανοεί πως βρίσκεται σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας.”

Ucar Kendal: “Αν οι άνθρωποι του συλλόγου επενδύσουν με κάθε τρόπο και κόστος στα τμήματα Υποδομών, το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό. Στην Ελλάδα δυστυχώς υπάρχει μια κακή συνήθεια,  δεν επενδύουν στους νέους, περιμένουν κατευθείαν αποτελέσματα ξεχνώντας ότι το θέμα είναι ζωτικής σημασίας.”

Αφήστε μια απάντηση