Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ θα ήθελε να ενημερώσει τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας, πως η όλη διαδικασία που επιχειρείται με την προμήθεια ‘’κουπονιών’’ ενόψει του αγώνα της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, δεν ευσταθεί. Πρόκειται για μια παράνομη δραστηριότητα η οποία δεν εξασφαλίζει την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο και επιπλέον εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους επιβολής κυρώσεων στην ΠΑΕ.

Υπ’ αριθ. ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΜΑΕ/229157/1280/236 Φ.Ε.Κ. Β’ 1801/20.08.2015 κοινή υπουργική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Υφυπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργού Οικονομικών με αντικείμενο την εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος για την έκδοση, διάθεση και έλεγχο της διακίνησης των ονομαστικών/αριθμημένων εισιτηρίων σε αγώνες επαγγελματικού αθλητισμού.

 

Άρθρο 1 Ονομαστικά/αριθμημένα Εισιτήρια

Από την δημοσίευση της παρούσας απόφασης, για τους αγώνες των Εθνικών πρωταθλημάτων καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδος στους οποίους μετέχουν Α.Α.Ε. (Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρίες), τα εισιτήρια εκδίδονται πάντοτε αριθμημένα και ονομαστικά, με τον αριθμό εισιτηρίου να αντιστοιχεί σε μία θέση καθήμενου θεατή. Οι μόνες περιπτώσεις που η διάταξη αυτή δεν έχει εφαρμογή είναι:

Α) Στην περίπτωση προμήθειας εισιτηρίων από αλλοδαπές ομάδες για λογαριασμό των φιλάθλων τους κατά την τέλεση διεθνών αγώνων στην Ελλάδα.

Β) Επί ονομαστικών προσκλήσεων αναγραφομένου του Αριθμού Δελτίου Ταυτότητας ή του Α.Μ.Κ.Α του κατόχου της πρόσκλησης η οποία εκδίδεται άνευ οικονομικού ή άλλου ανταλλάγματος και

Γ) Επί αγώνων πρωταθλημάτων νέων.

 

Άρθρο 2 Φορείς έκδοσης και διάθεσης εισιτηρίων.

Τα εισιτήρια του προηγούμενου άρθρου εκδίδονται με ευθύνη και φροντίδα των Α.Α.Ε (Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρίες) και σύμφωνα με τους κανονισμούς ή προκηρύξεις των οικείων ομοσπονδιών ή διοργανωτριών αρχών.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος για την είσοδο των φιλάθλων της ομάδας μας στο γήπεδο είναι η έκδοση ονομαστικού-αριθμημένου εισιτηρίου. Η είσοδος χωρίς εισιτήριο αποτελεί φορολογική παράβαση. Η μη έκδοση παραστατικών επιφέρει τσουχτερά πρόστιμα. Η ΠΑΕ δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν φίλαθλο την είσοδο χωρίς εισιτήριο. Για τους λόγους αυτούς, καλούμε τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ να προμηθευτεί νομίμως τα εισιτήριά του από τα σημεία πώλησης που έχουν οριστεί (αναφέρονται αναλυτικά σε άλλη ανακοίνωση), στηρίζοντας την ομάδα και δημιουργώντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια δεν είναι αποδεκτή, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες τιμωρίας του ΗΡΑΚΛΗ, κάτι που ασφαλώς ουδείς επιθυμεί στην οικογένειά μας.