Με την πρώτη, για το 2016, προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Μίκρας, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ηρακλή ενόψει του αυριανού αγώνα με την ΑΕΛ Καλλονής στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε ταχύτητες και ασκήσεις τακτικής.
Δυστυχώς, τα προβλήματα δεν λείπουν από την ομάδα και μάλιστα είναι αρκετά και σημαντικά.
Έτσι λοιπόν, στη διάθεση του Νίκου Παπαδόπουλου δεν θα βρίσκονται ο τιμωρημένος Ζιαμπάρης, ο τραυματίας Καρασαλίδης, ο Σαραμαντάς που παρά το γεγονός ότι προπονείται κανονικά, δεν θεωρείται ακόμα έτοιμος να αγωνιστεί, καθώς και ο Μπουλούτ που παραμένει καθηλωμένος στην Κωνσταντινούπολη, εξαιτίας του προβλήματος με τη βίζα που αντιμετωπίζει.
Σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, καθώς ο Λάζαρ, ο οποίος έθετε σοβαρή υποψηφιότητα για να παίξει ακόμη και ως βασικός στον αυριανό αγώνα, χτύπησε στη χθεσινή προπόνηση και έμεινε εκτός αποστολής, με την κατάστασή του να εκτιμάται τις επόμενες ημέρες, όπου και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.
Αμέσως μετά τη λήξη της προπόνησης, ο Νίκος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την αποστολή η οποία αποτελείται από 18 παίκτες, που είναι οι εξής:

Χουάντερσον, Περνίς, Μπουκουβάλας, Τσότρας, Μπαρτολίνι, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Ρομάνο, Ζαμπάζης, Κυριακίδης, Στάμου, Λουκίνας, Περόνε, Πασάς, Κάσσος, Τσιλιανίδης, Αμαραντίδης, Βέλλιος.