Ο δεύτερος αρχηγός του Ηρακλή κι ένας από τους πλέον βασικούς στυλοβάτες τη σεζόν που έφυγε, ο Μιχάλης Μπουκουβάλας, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που τέλειωσε, μίλησε για την προετοιμασία και τα φιλικά, τους στόχους της ομάδας αλλά και τη στήριξη του κόσμου.

 

-Μιχάλη, δεύτερη συνεχόμενη προετοιμασία εδώ στο Καρπενήσι με τον Ηρακλή. Πώς τα περνάτε και η αίσθησή σου για τη σεζόν που έρχεται;

«Δόξα τω Θεώ, δεύτερη χρονιά εδώ στο Καρπενήσι με τον Ηρακλή. Βρισκόμαστε στο τελείωμα της προετοιμασίας, όλα πήγαν καλά, όσον αφορά την υγεία μας, δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, εκτός από τον Ηλία Καλφούντζο που υπεβλήθη σε επέμβαση γιατί αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα. Το σύνολο δούλεψε πάρα πολύ καλά, η ομάδα βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό επίπεδο και δείξαμε αρκετά καλή εικόνα και στα φιλικά που παίξαμε μέχρι τώρα».

-Τι στοιχεία να περιμένουμε από τον φετινό Ηρακλή; Τα ίδια με πέρσι, ή διαφορετικά;

«Εντάξει, είναι μία πολύ διαφορετική κατηγορία. Το ευτύχημα είναι ότι έμεινε όλος ο βασικός «κορμός» της ομάδας και εμπλουτίστηκε και με 7 αξιόλογες προσθήκες. Ο ανταγωνισμός θα κάνει πολύ καλό στην ομάδα και όλοι οι ποδοσφαιριστές θα έχουν βελτίωση. Για νέα στοιχεία δε μπορούμε να μιλήσουμε γιατί είναι ακόμα πολύ νωρίς. Αυτό που ευελπιστούμε είναι να είμαστε στο κατάλληλο επιθυμητό επίπεδο με την έναρξη του πρωταθλήματος».

-Πρόσφατα ανανέωσες το συμβόλαιό σου με τον Ηρακλή για τα επόμενα 3 χρόνια. Ποιοί είναι οι στόχοι σου με την ομάδα και μέχρι πού φτάνουν τα όνειρά σου; Ακόμη και στην κατάκτηση ενός τίτλου;

«Ήταν κάτι που το ήθελαν και οι 2 πλευρές, γι’ αυτό και έγινε. Εγώ το ήθελα πάρα πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια αυτού του μεγάλου συλλόγου. Από εκεί και πέρα για τα όνειρα, δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσει να μιλάει για το μέλλον, αλλά προτιμώ να ζω το «σήμερα», όσο πιο έντονα μπορώ. Οπότε, τώρα βρισκόμαστε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας για να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος. Στη συνέχεια θα έχουμε όλο το χρόνο για να πούμε και τα υπόλοιπα».

-Μιχάλη, ως επιστέγασμα των προσπαθειών σου όλα αυτά τα χρόνια, θα ήταν η κλήση σου στην Εθνική ομάδα;

«Όντως είναι ένα όνειρο για μένα. Πιστεύω πως κάθε αθλητής που ξεκινάει το ποδόσφαιρο επαγγελματικά, περνάει κι αυτό το ενδεχόμενο απ’ το μυαλό του. Κι εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση. Και τώρα δουλεύω σκληρά ώστε να βελτιώνομαι καθημερινά. Αυτός είναι ο αυτοσκοπός. Για το κεφάλαιο Εθνική ομάδα, δεν είμαι εγώ αρμόδιος, ότι καλό είναι να έρθει, καλοδεχούμενο».

-Πέρσι, αντιμετωπίσατε σε 8 παιχνίδια Κυπέλλου, ομάδες της Superleague. Τώρα, παίξατε σε 2 φιλικά, με τα Γιάννενα και τον Παναιτωλικό, δύο δυνατά τεστ. Έχετε δείξει πως δεν φοβάστε τίποτα. Να περιμένουμε έναν εξίσου ανταγωνιστικό Ηρακλή φέτος, σε διαφορετική κατηγορία;

«Στόχος μας είναι αυτός. Όπως έχω πει και σε προηγούμενη συνέντευξη, δεν έχουν θεσπιστεί ακόμα οι στόχοι στην ομάδα μας. Αυτό θα το κάνει η Διοίκηση και ο προπονητής μας. Παρ’ όλα αυτά, εμείς αντιλαμβανόμαστε τη φιλοσοφία του προπονητή μας, που είναι «γεννημένος νικητής», και αυτό προσπαθεί να περάσει σε όλους μας. Εμείς δεν έχουμε, παρά να τον δικαιώσουμε, να προσπαθούμε να κερδίζουμε τον κάθε αντίπαλο, να παίζουμε καλά και να έχουμε επιτυχίες».

-Πώς είναι η συνεργασία σου με τους νέους σου συμπαίκτες; Έχουν αρχίσει να αφομοιώνουν τη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας;

«Παρά το γεγονός ότι στα φιλικά δε βγαίνουν και τόσο ασφαλή συμπεράσματα, ήδη φαίνεται πως τα νέα παιδιά εγκλιματίστηκαν πολύ γρήγορα στην ομάδα».

-Για τον κόσμο που σας στήριξε πέρσι πάρα πολύ, ποιό θα ήταν το μήνυμά σου ενόψει της νέας περιόδου;

«Ο κόσμος μας πέρσι, εντός και εκτός έδρας, έδωσε «βροντερό παρών», μας βοήθησε πάρα πολύ και μας έδωσε την απαραίτητη ώθηση. Ελπίζουμε να έχει τον ίδιο ενθουσιασμό με μας τη φετινή περίοδο, που είναι μία ξεχωριστή χρονιά για τον Ηρακλή, καθώς μετά από 4 χρόνια επέστρεψε στη φυσική του θέση. Έτσι λοιπόν, τους χρειαζόμαστε δίπλα μας, για να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

-Μιχάλη, εκτός από τη νοοτροπία νικητή που λες ότι έχετε όλοι σας, παίκτες και προπονητής, είδαμε πέρσι ότι παίζατε όμορφο ποδόσφαιρο, με κατοχή μπάλας, με ωραίους συνδυασμούς, με πάσινγκ γκέιμ, με σωστό πλάνο. Μπορείτε και φέτος, με πολύ πιο ισχυρούς αντιπάλους, να καταφέρετε τα ίδια πράγματα;

«Πιστεύω ότι μεγαλύτερη σημασία έχει το πώς αγωνιζόμαστε εμείς, παρά το πώς προσπαθούν οι αντίπαλοί μας να μας αντιμετωπίσουν. Όταν εμείς είμαστε καλά και επιβάλλουμε το ρυθμό μας και όταν είμαστε πραγματικός ΗΡΑΚΛΗΣ, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν».