Στην πρώτη συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης mediaday που θα πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα πριν τους αγώνες της ομάδας μας, μίλησαν ο προπονητής, Νίκος Παπαδόπουλος και ο έμπειρος επιθετικός, Εμάνουελ Περόνε.

Ο προπονητής του Ηρακλή εμφανίστηκε προσγειωμένος αλλά και αρκετά αισιόδοξος για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, που βρίσκει την ομάδα μας αντιμέτωπη της ΑΕΛ Καλλονής, στο νησί της Λέσβου.

Κάνοντας μια μεγάλη εισαγωγή, ο Νίκος Παπαδόπουλος, μίλησε για την περσινή χρονιά και ό,τι κράτησε απ’ αυτήν, για το μεταγραφικό κομμάτι, τη φιλοσοφία του Ηρακλή που δε θα αλλάξει, ενώ στάθηκε σε πολλά σημεία στο νέο αίμα των «κυανόλευκων».

Η αρχική τοποθέτηση του Νίκου Παπαδόπουλου:

«Θέλω να ξεκινήσω με την προηγούμενη χρονιά. Ήρθε ένας άνθρωπος και έδωσε όραμα στην ομάδα. Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία, πετύχαμε τους στόχους μας. Η δική μου χαρά δεν ήταν μόνο η άνοδος, είναι πως κάναμε αρκετά πράγματα που περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Όταν έρχεσαι σε μια ομάδα σαν τον Ηρακλή πρέπει να υιοθετείς την κουλτούρα του κόσμου. Καταφέραμε να έχουμε το χειροκρότημα του κόσμου ακόμα και σε άσχημα αποτελέσματα. Αναδείξαμε παίκτες που δεν ήξερε κανείς και πλέον έχουν ανανεώσει με την ομάδα. Μας έχουν μείνει άλλοι δύο ποδοσφαιριστές που θέλουμε να κρατήσουμε για τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο για όλα αυτά», τόνισε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε, «Υπάρχουν παιδιά που είναι από τα σπλάχνα της ομάδας. Είμαι πολύ χαρούμενος με τα συγκεκριμένα παιδιά το ίδιο και ο πρόεδρος».

Τα λόγια του Νίκου Παπαδόπουλου για τη νέα αγωνιστική χρονιά που ξεκινάει το Σάββατο:

«Για τη νέα σεζόν, υπάρχει αγωνία όπως είναι επόμενο. Ο πρώτος στόχος είναι η σταθεροποίηση της ομάδας στην κατηγορία για τη φετινή χρονιά. Καταλαβαίνω τη δίψα του κόσμου, καθώς τα τέσσερα αυτά χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για όλους. Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο πρέπει να τα βλέπουμε όλα ρεαλιστικά. Δεν αλλάζει η φιλοσοφία μας στα παιχνίδια. Όπως παίζαμε και πέρσι έτσι θα παίζουμε και φέτος. Το ποδόσφαιρο που άρεσε στον κόσμο και το χειροκρότησε».

Κλείνοντας την αρχική του τοποθέτηση, ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στον κορμό της ομάδας και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα:

«Πολλοί είναι οι παίκτες που αποτελούν τον κορμό και θα βοηθήσουν την ομάδα στο μέλλον. Όλο αυτό έγινε με τη στήριξη του κόσμου. Αυτό ζητάω και φέτος. Στήριξη στα παιδιά και στον πρόεδρο. Το κλίμα στη ομάδα είναι εξαιρετικό και δύναμή μας είναι τα αποδυτήρια».

Όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού:

«Πήραμε τους παίκτες που θέλαμε. Παίξανε πολλά ονόματα είναι αλήθεια και αυτό είναι λογικό σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Αποκτήσαμε όμως αυτούς που θέλαμε. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Υπήρχαν μία-δύο περιπτώσεις όπως του Πίντο που απασχολήσανε περισσότερο. Δε μπορείς όμως να είσαι σίγουρος για τίποτα στο μεταγραφικό κομμάτι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις προσθήκες που έγιναν».

Για το αν η ομάδα θα έχει την ίδια φιλοσοφία με την περσινή χρονιά:

«Πιστεύω στη φιλοσοφία και στο στιλ παιχνιδιού της ομάδας. Δεν θα αλλάξουμε τίποτα. Υπάρχει δυσκολότερος βαθμός σε σχέση με την περσινή σεζόν, αλλά έτσι θα κερδίζουμε τα παιχνίδια. Δεν θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία και το στιλ παιχνιδιού μας».

Αναφορικά με τα στοιχεία που θέλει ο ίδιος να υπάρχουν στην ομάδα:

«Η ομάδα έχει πολύ ταλέντο. Το επιθετικό κομμάτι θέλει και ταλέντο και αυτή η ομάδα το έχει. Δύο στοιχεία πρέπει να υπάρχουν σίγουρα σε μια ομάδα. Το πάθος και η νοοτροπία νικητή. Τα έχουμε και τα δύο τα στοιχεία».

Όσον αφορά τις πολλές επιλογές και το μεγάλο ρόστερ που υπάρχει:

«Ποτέ δεν είμαι μπερδεμένος. Όταν έχω πολλές επιλογές είμαι χαρούμενος. Η Φιορεντίνα ήταν πολύ δυνατή αντίπαλος και κράτησα πολλά θετικά στοιχεία από όλους τους παίκτες. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα από μένα προς τους παίκτες. Όποιος είναι καλύτερος αυτός θα παίζει. Δουλειά μου είναι να τους διαχειρίζομαι. Πολλές φορές εφαρμόζεις αλλαγές ανάλογα με τον αντίπαλο, τη διάθεση του ποδοσφαιριστή αλλά και τις συνθήκες του αγώνα. Αυτό που κρατάω είναι πως όλες οι καλές οι ομάδες πρέπει να έχουν πάθος».

Αναφορικά με τη δουλειά που έχει κάνει στον Ηρακλή:

«Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Διαφορετικά τα μεγέθη πλέον στην Σούπερ Λιγκ. Είμαι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνω. Μέσα από την ομάδα δεν πετυχαίνουν μόνο οι παίκτες. Όλοι έχουν προσωπικούς στόχους όπως κι εγώ».

Για τις μεταγραφικές προσθήκες αλλά και για τις ανανεώσεις:

«Όταν επενδύεις στα παιδιά τους ανανεώνεις τα συμβόλαια, πρέπει και να τα στηρίζεις. Με κάποιους πιο έμπειρους παίκτες θα άλλαζε η νοοτροπία της ομάδας και αυτό δεν το ήθελα. Υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να ανταποκριθούν σε διάφορες θέσεις και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό».

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος ξεκίνησε και ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε για την πρεμιέρα στη Μυτιλήνη:

«Η πρεμιέρα πάντα είναι δύσκολη σε κάθε πρωτάθλημα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη ώστε να έχουμε και καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια, όπως το ίδιο θέλει και η Καλλονή. Πρέπει να μελετήσουμε τον αντίπαλο κάτι που έχει γίνει ήδη σε μεγάλο βαθμό. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και όλα θα πάνε καλά».

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει την κατάσταση που ήταν η ομάδα πριν την έλευση του Σπύρου Παπαθανασάκη:

«Η ομάδα λόγω της ταλαιπωρίας των τελευταίων ετών είχε μείνει πολύ πίσω στο θέμα της οργάνωσης. Με την έλευση του προέδρου όλα έχουν πάρει το δρόμο τους σιγά-σιγά. Ο πρόεδρος τα έχει αναλάβει όλα».

Όσον αφορά την ένταξη των νέων παικτών στην ομάδα:

«Έχω εξηγήσει στους νέους παίκτες πως πρέπει να μπουν στο κλίμα της ομάδας. Πάντα θα υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες. Ποδόσφαιρο είναι. Για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Έχω μιλήσει με ένα-δύο ποδοσφαιριστές και πλέον είμαστε στο σωστό δρόμο».

Κλείνοντας, ο Νίκος Παπαδόπουλος θέλησε να περιγράψει την κατάσταση στην οποία είναι οι περισσότερες ελληνικές ομάδες:

«Καμία ομάδα δεν έχει ενισχυθεί πολύ και ο λόγος είναι η οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα. Θα είμαστε μια ομάδα που θα ευχαριστεί τον κόσμο με το ποδόσφαιρο που θα παίζει. Η δυναμικότητα του πρωταθλήματος έχει πέσει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

 

Από την πλευρά του, ο Εμάνουελ Περόνε μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, ενώ δεν έκρυψε πως ο Ηρακλής βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και θα κοιτάει όλους τους αντιπάλους του στα ίσα.

Η αρχική τοποθέτηση του Εμάνουελ Περόνε:

«Επιστρέφω στη Μυτιλήνη μετά από ένα χρόνο. Με τη διαφορά πως τώρα είμαι αντίπαλος. Πρέπει να κερδίσουμε για να πάρουμε ψυχολογία για τη συνέχεια», δήλωσε αρχικά ο Εμάνουελ Περόνε και συνέχισε, «Η ομάδα είναι πολύ καλή και βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Αυτό το δείξαμε και στο φιλικό με τη Φιορεντίνα. Όσον αφορά την περσινή χρονιά, κάναμε πράξη τους περσινούς μας στόχους και είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε και φέτος. Περιμέναμε με πολύ χαρά την επιστροφή του Ηρακλή στη Σούπερ Λιγκ».

Αναφορικά, με τους προσωπικούς στόχους που έχει θέσει ο ίδιος για τη φετινή χρονιά:

«Θέλω να βοηθάω την ομάδα. Είτε αυτό σημαίνει να βάζω γκολ, είτε με ενέργειες. Αυτό που με νοιάζει είναι να κερδίζει η ομάδα. Το ποιος θα σκοράρει έρχεται σε διαφορετική μοίρα».

Στη συνέχεια, ο Αργεντινός επιθετικός, τοποθετήθηκε για τον κορμό της ομάδας αλλά και τις προσθήκες του καλοκαιριού:

«Όπως ακριβώς το είπατε. Ο κορμός της ομάδας έμεινε και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουν μπει και τα νέα παιδιά στο κλίμα της ομάδας. Είμαστε μια οικογένεια και παλεύουμε καθημερινά. Τα αποδυτήρια του Ηρακλή είναι τα καλύτερα που έχω μπει στην καριέρα μου».

Δε θα μπορούσε να μη μιλήσει για τους ομαδικούς στόχους του Ηρακλή αλλά και για το πρωτάθλημα της Super League:

«Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά όπως και πέρσι. Μέρα με τη μέρα και βήμα-βήμα θα γίνουμε καλύτεροι. Κρατάμε χαμηλά τη μπάλα. Η Super League είναι μια εντελώς διαφορετική κατηγορία και αυτό το ξέρουν όλα τα παιδιά. Υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα σε Super League και Football League. Όλα τα νέα παιδιά θα πάρουν εμπειρία».

Κλείνοντας, στάθηκε στο κομμάτι που ο Ηρακλής έχει πλεονέκτημα σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες:

«Το πλεονέκτημα που έχουμε όπως είπα και πριν, είναι το οικογενειακό κλίμα. Κοιτάμε όλες τις ομάδες στα ίσα και δε φοβόμαστε κανέναν. Πάμε πάντα για τους τρεις βαθμούς».