Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Μίκρας, με θέμα συζήτησης τη διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας την Πέμπτη 14/04 στις σουίτες του Καυτανζογλείου Σταδίου, καθώς και τη βοήθεια (μέρος των φιαλών που θα συγκεντρωθούν) που θα δοθεί στον 19χρονο ποδοσφαιριστή της Ζακύνθου, Λεωνίδα Κουτσούκη που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και του ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.
Για την πολύ σημαντική κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, μίλησαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Ωραιοκάστρου, Πέτρος Αταμιάν και ο Υπεύθυνος Marketing της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, Νίκος Γραμμένος.
Χορηγοί της ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ θα είναι η εταιρία «ΒΙΚΟΣ Α.Ε» που θα φέρει νερά και πορτοκαλάδες χωρίς ανθρακικό και η βιομηχανία τροφίμων «CONDITO» και «ΚΑΡΠΟΙ ΖΩΗΣ», που θα προσφέρουν αλμυρούς ξηρούς καρπούς.


Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Πέτρος Αταμιάν: «Με το σύνθημα ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ-ΣΩΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ξεκινάει η καμπάνια και ο αγώνας για έναν πολύ ιερό σκοπό που είναι η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ. Η αιμοδοσία γίνεται στο Καυτανζόγλειο στις 14/04 από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Η αιμοδοσία θα είναι ένας αγώνας που κάνουμε, που θα’ χει μόνο κερδισμένους.                     Είναι πάρα πολύ ιερό και κοινωνικό αγαθό ένας άνθρωπος να έρχεται και να προσφέρει 5 λεπτά απ’ το χρόνο του και μ’ αυτό τον τρόπο να μπορεί να σώσει έναν άλλο συνάνθρωπό του. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, το έχω πει αρκετές φορές, όλα τα αθλητικά σωματεία, όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι και όλοι οι φορείς να κάνουν έναν αγώνα γι’ αυτόν τον σκοπό. Με τέτοιες κινήσεις βλέπεις και την Κοινωνική Πολιτική ενός συλλόγου. Γιατί η ιστορία μίας ομάδας δε γράφεται μόνο με τα αποτελέσματα μόνο εντός γηπέδου, αλλά και απ’ τις δράσεις εκτός γηπέδου. Πραγματικά αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένας Δήμος με μία ΠΑΕ, στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ΗΡΑΚΛΗΣ, να αναλαμβάνουν μία τόσο σοβαρή πρωτοβουλία για τον συνάνθρωπό μας. Μακάρι να δούμε ανάλογες δράσεις και από άλλους που θα πάρουν το παράδειγμα από εμάς, και να συνεχιστούν οι κοινωνικοί σκοποί για το καλό όλων μας. Θέλω να απευθύνω ένα κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους, όχι μόνο στους φίλους του ΗΡΑΚΛΗ, αλλά και σε όλους τους Θεσσαλονικείς να έρθουν, να αφιερώσουν μόλις 5 λεπτά απ’ το χρόνο τους και να βοηθήσουν μ’ αυτή την πράξη τους και το νεαρό αθλητή που το έχει πραγματική ανάγκη, αλλά και την Εθνική Τράπεζα Αίματος. Σας περιμένουμε όλους εκεί».

Νίκος Γραμμένος: «Από την πλευρά της ΠΑΕ ευχαριστούμε το Δήμο Ωραιοκάστρου και τον κύριο Αταμιάν για την άμεση ανταπόκριση. Δύσκολα δυστυχώς βρίσκουμε τέτοιους συνεργάτες αυτές τις εποχές και χαρήκαμε πάρα πολύ για την ενέργεια και τη δυναμική που έδειξαν. Αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι ότι με την ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ περνάμε σε ένα άλλο στάδιο. Το να προσφέρουμε αγαθά, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες και τους υπόλοιπους συνανθρώπους μας είναι σίγουρα καλό, και θα πρέπει να συνεχίσει να γίνεται κάτι ανάλογο. Δίνοντας αίμα, στην ουσία δίνεις ζωή, είναι κάτι το οποίο δεν αγοράζεται, είναι κάτι το οποίο δεν το βρίσκει κάποιος εύκολα. Δίνω λίγη απ’ τη δική μου τη ζωή σε κάποιον που τη χρειάζεται. Αυτό πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό. Μαζί με το Δήμο Ωραιοκάστρου σας περιμένουμε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο και ελπίζω να ξεπεράσουμε τις όποιες προσδοκίες υπάρχουν, όσον αφορά τον αριθμό των φιαλών. Να γνωρίζετε ότι ένας αριθμός φιαλών προορίζεται τον 19χρονο αθλητή της Ζακύνθου, Λεωνίδα Κουτσούκη, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Μακάρι να πάνε όλα καλά και το παιδί να σταθεί στα πόδια του και να είναι κοντά μας δυνατός! Ευελπιστούμε όλοι μαζί να επιβεβαιώσουμε για ακόμη μία φορά ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν είναι μία απλή ποδοσφαιρική ομάδα, είναι μία ΙΔΕΑ, είναι μία ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ απ’ όλους εμάς και θα συνεχίσει να γράφεται και από τις επόμενες γενιές».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος απ’ την πλευρά της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, ο Νίκος Γραμμένος τόνισε: «Είναι μία σκέψη που έπεσε στο τραπέζι και την οποία αποδεχθήκαμε κατευθείαν με ιδιαίτερη χαρά. Άρα, το πιο πιθανό είναι να καθιερωθεί ως ΗΜΕΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ μία συγκεκριμένη ημέρα που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες, παράλληλα με ένα άλλο πολύ μεγάλο γεγονός. Και επειδή η αρχή έγινε με το Δήμο Ωραιοκάστρου, θα είναι αντίστροφο το θέμα. Δηλαδή, θα είναι ένα μεγάλο μέρος για την Τράπεζα Αίματος του ΗΡΑΚΛΗ και παράλληλα ένα μικρότερο μέρος θα πηγαίνει ως στήριξη στο Δήμο Ωραιοκάστρου που ήταν αρωγός σ’ αυτό το σπουδαίο εγχείρημα».

Να σημειωθεί ότι όσοι συμμετάσχουν στην ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν και την προπόνηση που θα κάνει εκείνη την ώρα η ποδοσφαιρική ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ (11 το πρωί), ενώ με το τέλος της προπόνησης, οι αθλητές της ομάδας θα επισκεφθούν το χώρο της ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ στις σουίτες για να δώσουν κι εκείνοι λίγο από το αίμα τους για τον… ΗΡΑΚΛΗ και τον συνάνθρωπό τους!