Επιστροφή στις προπονήσεις του Ηρακλή από σήμερα για τον Κοσμά Τσιλιανίδη, καθώς ο νεαρός άσος της ομάδας μας, συμμετείχε για μία εβδομάδα στις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελπίδων, αλλά και στο νικηφόρο αγώνα της μέσα στο Λιχτενστάιν, όπου μάλιστα ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, αγωνιζόμενος για 73 λεπτά.

Ωστόσο, αυτό το οποίο θα μείνει χαραγμένο για πάντα στο μυαλό και την καρδιά του παίκτη της ομάδας μας, είναι το γεγονός ότι μέλη της Ευρωπαϊκής Λέσχης Υποστηρικτών Ηρακλή, έδωσαν έντονο «κυανόλευκο» χρώμα στο παιχνίδι της Εθνικής, καθώς ύψωσαν τις σημαίες και τα λάβαρα του Ηρακλή στις κερκίδες.
Οι οπαδοί του Ηρακλή τίμησαν τον Κοσμά Τσιλιανίδη, ο οποίος υπηρέτησε και δεν εγκατέλειψε την ομάδα στα 4 «πέτρινα χρόνια της», κάτι το οποίο αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία του κόσμου.

-Κοσμά, περίμενες αυτή την υποδοχή από τους φιλάθλους του Ηρακλή στο Λιχτενστάιν και την τιμή που σου έκαναν; Πώς αισθάνθηκες;
«Όχι, δεν το περίμενα, ήταν κάτι πολύ όμορφο. Είναι πολύ σπουδαίο, άνθρωποι που βρίσκονται τόσο μακριά απ’ την Ελλάδα, να αγαπούν με τέτοιο πάθος την ομάδα τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρίσκονται κοντά της. Τα παιδιά αυτά, ήρθαν και μου έδωσαν κάποια δώρα, αναμνηστικά απ’ το κλαμπ που έχουν. Τους ευχαριστώ από καρδιάς γι’ αυτό, ήταν μεγάλη μου τιμή. Η εμπειρία αυτή, ήταν πραγματικά σπουδαία. Τους περιμένω με χαρά και στη Θεσσαλονίκη».
-Τι σου είπαν οι φίλαθλοι της ομάδας;
«Μου είπαν να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι, δυνατά σε κάθε αγώνα, με εμψύχωσαν για τη δύσκολη συνέχεια και μου δήλωσαν πως θα είναι στο πλευρό μας, και μάλιστα θα δώσουν το «παρών» σύντομα σε παιχνίδι της ομάδας στη Θεσσαλονίκη».
-Είναι σημαντικό για έναν παίκτη, και κυρίως νεαρό, να του δείχνουν οι οπαδοί μίας ομάδας την αγάπη τους, την εμπιστοσύνη τους, και ειδικά άνθρωποι που μένουν τόσο μακριά απ’ την πατρίδα.
«Βέβαια, είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Και το λέω όχι μόνο σαν ποδοσφαιριστής, αλλά και σαν άνθρωπος, γιατί μαθαίνω τόσα πολλά πράγματα απ’ αυτούς. Μου είπαν τα παιδιά πόσο τους λείπει η Ελλάδα και ο Ηρακλής, ότι δεν μπορούν να είναι άμεσα κοντά μας, αλλά εμμέσως είναι με τη σκέψη και την αγάπη τους για τον Ηρακλή».
-Όσον αφορά τον αγώνα της Εθνικής Ελπίδων και τη συμμετοχή σου για 73 λεπτά, και μάλιστα ως βασικός;
«Ήταν ένα πολύ καλό ματς για μένα και την ομάδα. Νικήσαμε 0-2 και αποδώσαμε αρκετά καλό ποδόσφαιρο. Ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι μας. Εγώ θα προσπαθήσω την επόμενη φορά να δώσω το κάτι παραπάνω, γιατί το παιχνίδι είναι αρκετά πιο δύσκολο, αφού αντίπαλος είναι η Πορτογαλία. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να συνεχίσω να προσφέρω στην Εθνική Ελπίδων».
-Από σήμερα, επιστροφή στη βάση σου, στον Ηρακλή. Πώς σε υποδέχθηκαν οι συμπαίκτες σου;
«Πάντα μου κάνουν πλάκα μετά από αγώνες της Εθνικής. Φυσικά, επειδή είχαμε να βρεθούμε μία εβδομάδα, είπαμε και τα νέα μας, προσωπικά και κυρίως της ομάδας μας, του Ηρακλή»
-Μπροστά σας έχετε νέο εντός έδρας παιχνίδι, αυτή τη φορά με τον Λεβαδειακό.
«Το μόνο που κοιτάμε και μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, είναι το ματς της Δευτέρας. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να παίξουμε καλά, να πάρουμε τη νίκη και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».